Ons doel
Ons doel is dat we Oekraïense vluchtelingen opvangen in ons gastvrije dorp en hen helpen hun tijd zo goed mogelijk te doorstaan. Enerzijds door te helpen bij de opvang in St. Walrick, anderzijds door stacaravans te plaatsen waar gezinnen (we mikken vooralsnog op 8) een plek kunnen krijgen. Zelfstandig, maar middenin het dorp en in verbinding met het dorp.

Waarvoor is geld nodig?
De belangrijkste kostenpost zit in de caravans: aankoop (tegen een zacht prijsje), transport, water-, elektra- en rioolaansluiting, aanleg/versterking wifi (basisbehoefte nr 1, zo blijkt uit ervaring), brandblussers en rookmelders etc. Naast de opbouw houden we ook al rekening met afbraak en afvoer van de caravans. Een kleiner bedrag gebruiken we voor het sociale deel: de organisatie van sport en activiteiten voor kinderen, taallessen etc.

Met vereende krachten
Voor alle kosten geldt dat wij zoveel mogelijk op zoek gaan naar sponsoren in natura en hergebruik van materialen. De afgelopen weken hebben we al zoveel spullen en inzet gekregen van mensen in en om Overasselt, zowel ondernemers als particulieren. Ook heeft Rabobank Rijk van Nijmegen al steun toegezegd. Maar we zijn er nog niet! Een donatie is meer dan welkom, of dat nu € 5 of € 15 of € 50 is. We kunnen de oorlog niet stoppen, maar we kunnen wel de slachtoffers zo goed mogelijk opvangen.

Doneren

We maken dankbaar gebruik van een rekening op naam van Dorpsplatform Overasselt. Helaas hebben we geen betaallink, dus vragen we u handmatig uw donatie over te maken op:


Rekening: NL07 RABO 0189 9037 16

Ten name van: Dorpsplatform Overasselt

Onder vermelding van: Donatie Overasselt voor Oekraïne


Héél veel dank, Дуже дякую, Duzhe dyakuyu


Dank!

We zijn erg gelukkig met de hulp van velen die helpen om dit alles voor elkaar te krijgen. Denk aan Rabobank Rijk van Nijmegen en het DELA Fonds voor financiële steun. Denk aan Bungalowpark Wighenerhorst, dat ons hielp met regelen en transportklaar maken van de caravans. Aan ondernemers zoals Jenniskens Kraanverhuur Nijmegen, Mario Wijten, W. Gerrits Verhuur, Vitens, Andre Weijers Grond-, Water- en Wegenbouw, Arts Elektra en VDW Bestratingen die ons (voor niets of weinig) helpen de caravans te plaatsen, aan te sluiten en op te knappen. Aan Van Wagenberg die appels bracht op het Buitencentrum of Bloemenhuis Gommers met bloemen als welkom. VDG Accountancy en Hema Wijchen die zorgden voor 200 handdoeken. Lingerie pour vous, de lingeriewinkel die mooie gebruikte beha's bracht voor de dames. De actie van kinderen en begeleiders van Buitengewoon Logeren die geld opbracht om een trampoline te plaatsen. Leerlingen en ouders van basisscholen De Zilverberg uit Overasselt, De Tandem uit Nederasselt en De Regenboog uit Malden die speelgoed en materialen en geld voor activiteiten inzamelden. Alle mensen die kinderbedjes, fietsen en andere spullen doneerden. Liona en Zoë die met hun armbandjesactie geld inzamelden. Eigenlijk te veel om op te noemen… Dank allemaal! Samen krijgen we het voor elkaar.