Benefietconcert Oekraïense weeskinderen in de St Caeciliakerk te Veldhoven, H. Antonius Abtkerk te Overasselt en de Walburgiskerk te Zutphen.Op vrijdag 8 december 15.00 uur geeft de grote Oekraïense operatenor Yurii Godo concert in de Caeciliakerk te Veldhoven en op 9 december  15.00 uur  in de H. Antonius Abtkerk te Overasselt  en om 20:00 in de Walburgiskerk te Zutphen. weeskinderen. In Overasselt en Zutphen zal hij worden begeleid door het klarinettenensemble Mooi van Hout uit Overasselt.


De beroemde zanger Yurii Godo heeft opgetreden op grote podia als het legendarische Teatro Real (Madrid), Carnegie Hall (New York) en Notre Dame de Paris, is tweevoudig Billboard Award winnaar, Grammy genomineerde en Spanje's Beste Klassieke Stem 2005-2006. Op deze decemberavond brengt hij onder andere Schuberts "Ave Maria", Francks "Panis Angelicus", wereldliederen en Oekraïense kerstliederen ten gehore.


Entree is vrij, bezoekers wordt gevraagd om een donatie. De opbrengsten van het concert gaan naar de Association for Support of Ukrainian Orphans. Hiermee worden ruim 1000 weeskinderen uit de regio Zaporizhzhya geholpen, die zwaar te lijden hebben onder de oorlog.


U bent meer dan welkom. Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u toch een donatie doen? Maak dan uw bijdrage over naar:

Rekening: NL07 RABO 0189 9037 16

Ten name van: Dorpsplatform Overasselt

Onder vermelding van: Donatie Oekraïense weeskinderen


                                             U kunt ook direct donaties

                                             overmaken naar

                                             Association for Support of

                                             Ukrainian OrphansDe organisatie Association for Support of Ukrainian Orphans vraagt ook om laptops voor deze kinderen, omdat ze door de oorlog al twee jaar niet naar school kunnen en lessen alleen via internet worden gegeven. Ook is er dringend behoefte aan muziekinstrumenten, omdat de vereniging de weeskinderen muzikaal onderwijs wil geven. Wilt u iets bijdragen van deze spullen dan kunt u mailen naar info@overasseltvooroekraine.nl Liefst vergezeld met een foto. Wij mailen u dan terug.

 

Yurii Godo on Youtube:

A great song of a great nation. An ancient Cossack song. France 2023

"O mare e tu" (2019, Odessa)

Yurii Godo on Facebook:

ASSOCIATION "Soutenez les orphelins ukrainiens"


Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via info@overasseltvooroekraine.nl