Vrijwilligers opvang in Buitencentrum Overasselt:

Inmiddels zijn ruim 130 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk gehuisvest in het Buitencentrum. Een team van een ongeveer 30 vrijwilligers, medewerkers van de Gemeente Heumen en van het Buitencentrum zorgen voor het wel en wee van de gasten.


We zoeken voor de vrijdag, zaterdag en zondag vrijwilligers die hand- en spandiensten kunnen verlenen en een vraagbaak/aanspreekpunt voor de vluchtelingen zijn (beantwoorden vragen, wegwijs maken en informatie voor ze opzoeken).


Dagelijks zijn er 2 shifts: 09:00-13:15 en 13:00-17:00. In het weekend en op feestdagen is er één dienst, van 10:00 tot 15:00. Er zijn dan 2 vrijwilligers aanwezig.

De gemeente coördineert de inzet van vrijwilligers op het Buitencentrum. Zij nemen contact op over je inzet en zorgen dat je van tevoren goed wordt geïnformeerd.

De vacature staat op de website Gelderse handen:

Vraagbaak/aanspreekpunt voor vluchtelingen


Vrijwilligers Sta-caravans (technisch):

We zoeken vrijwilligers die meehelpen bij het transportklaar maken, het plaatsen, aansluiten en inrichten van de caravans.

Je kunt je via deze link aanmelden voor de techniek. We nemen daarna snel contact met je op.


Vrijwilligers Sta-caravans (welzijn):

We zoeken vrijwilligers die als buddy of coach gasten willen bijstaan bij het 'nestelen' en een weg te vinden in ons mooie dorp. De coaches hebben gasten van één of enkele caravans onder hun hoede en zijn het eerste aanspreekpunt voor als de gasten vragen of problemen hebben. Voor technische problemen kunnen zij altijd terugvallen op de technische vrijwilligers.

Daarnaast zijn er nog veel andere zaken die nu nog niet uitgewerkt zijn, maar waarmee we proberen het verbllijf van de vluchtelingen zo menselijk mogelijk te maken.

Via deze link kun je je aanmelden als vrijwilliger welzijn. We nemen dan snel contact op om één en ander door te spreken.